Hospitalisatie­verzekering

Een hospitalisatieverzekering betaalt de kosten van een ziekenhuisverblijf maar ook de medische kosten die eraan vooraf gaan en erop volgen.

Iedereen in België dient zich verplicht in te schrijven bij een ziekenfonds naar keuze. Uw ziekenfonds zal u een basisdekking bieden ingeval van hospitalisatie. U zal nog steeds uw persoonlijk aandeel in de kamerkosten, de geneesmiddelen en het volledige bedrag van de niet-terugbetaalbare geneesmiddelen moeten betalen. Ook voor de erelonen van de dokters en specialisten moet u het wettelijk voorziene persoonlijke aandeel betalen. In een éénpersoonskamer kunnen die ereloonsupplementen oplopen tot minstens 100% van het gewone tarief.

Een hospitalisatieverzekering dekt ook al uw medische kosten ivm zware ziekten ( AIDS, Amyotrofische laterale sclerose, Cerebrospinale meningitis, Cholera, Diabetes, Difterie, Encephalitis, Kanker, Leukemie, Malaria, Miltvuur, Mucoviscidose, Multiple sclerose, Nierdialyse, Paratyfus, Poliomyelitis, Progressieve spierdystrofie, Tetanus, Tuberculose, Tyfus, Virale hepatitis, Vlektyfus, ziekte van: Parkinson, Hodgkin, Crohn, Pompe, Alzheimer,…) gedurende het hele jaar zelfs als er geen opname in het ziekenhuis is.

Via de medicard treedt het derdebetalersysteem in werking en betaalt de verzekeraar rechtstreeks aan het ziekenhuis, apotheek, …

We werken samen met DKV en AG Insurance. U kan ons consulteren voor meer uitleg over hun verzekeringen (IS2000, Hospi Flexi, Hospi Select, DKV Medi Pack, AG Care, AG Vision).

Hospitalisatie

Terugbetaling van de medische kosten gelinkt aan een hospitalisatie, ook daghospitalisatie.

Pré en post kosten

Terugbetaling van de medische kosten voor en na een hospitalisatie.

Zware ziekten

Terugbetaling van de medische kosten van de zware ziekten (ook zonder hospitalisatie).

Bijstand

Buitenlandse bijstand en repatriëring in geval van hospitalisatie.

Vrije keuze

Vrije keuze van arts en ziekenhuis.

© 2024 RVL - Verzekeringen - Alle rechten voorbehouden