Hospitalisatieverzekering zelfstandige en bedrijven

Een hospitalisatieverzekering is tegenwoordig aan te raden voor elk gezin. Deze aanvullende verzekering vergoedt de kosten van een ziekenhuisopname die niet worden gedekt door de wettelijke ziekteverzekering.

Het is een gewaardeerd extralegaal voordeel om een hospitalisatieverzekering via je werk te hebben. Vaak kunnen werknemers zich gratis aansluiten bij de collectieve hospitalisatieverzekering van het bedrijf en besparen daarmee op de kosten van een eigen verzekering.

De collectieve hospitalisatieverzekering vergoedt medische kosten bij ziekte, ongeval, bevalling of zwangerschapscomplicaties, inclusief verblijf in het ziekenhuis (dagopname of langdurige opname), onderzoeken, behandelingen en medicijnen. Bij een hospitalisatieverzekering via het werk is geen medisch onderzoek vereist en worden de verzekerden niet beoordeeld op leeftijd of gezondheidstoestand. De enige vereiste is een arbeidscontract. Gezinsleden kunnen meestal ook tegen een kleine vergoeding of zelfs gratis aansluiten bij de verzekering van hun werknemer. Het is wel afhankelijk van de werkgever of de verzekering de gezinsleden dekt.

Sommige bedrijven zijn niet verplicht om een hospitalisatieverzekering aan te bieden en in sommige sectoren is deze verzekering zelfs zeldzaam.

Het is wel belangrijk om te weten dat een hospitalisatieverzekering niet alle medische kosten dekt en dat sommige ziekten en behandelingen niet verzekerd zijn.

Waarborgen?
 • Ziekenhuisopname
  vb Onbeperkte (100%) terugbetaling van de hospitalisatiekosten in een éénpersoonskamer
 • Behandeling voor en na de ziekenhuisopname
  vb Terugbetaling van medische kosten 30 dagen vóór en 90 dagen na of 60 dagen vóór en 180 dagen na een hospitalisatie,
 • Zware ziekten
  De medische kosten van 30 Zware Ziekten ook zonder hospitalisatie
 • Dekking en bijstand voor ziekenhuisopname in het buitenland.
  Afhankelijk van het contract in de EU of over heel de wereld
Eenvoudig aansluiten

Geen medische vragenlijst. Dat betekent dat er ook geen uitsluiting is van reeds bestaande aandoeningen.

Directe betaling via een Medi-Card

In plaats van dat je de kosten zelf moet betalen en later terugbetaald wordt door de verzekering, kan je de Medi-Card gebruiken om de kosten direct te betalen aan het ziekenhuis. Op die manier hoef je geen grote bedragen vooruit te betalen en worden de kosten automatisch verrekend met je verzekering.

© 2024 RVL - Verzekeringen - Alle rechten voorbehouden