CONTACT HOUDEN VANUIT JE KOT? DAT DOE JE ZO!

We blijven nu al een paar weken zo veel mogelijk thuis om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Je vrienden of familie bezoeken is voorlopig uit den boze, maar dat wil niet zeggen dat je het contact helemaal moet verbreken. Gelukkig zijn er heel wat (digitale) manieren om zonder risico op besmetting te communiceren. 

Klassiekers als de telefoon, e-mail en sociale media liggen voor de hand, maar in deze bijzondere tijden grijpen mensen ook naar andere tools. Een greep uit de populairste toepassingen en platforms.

  • Messenger: een ideale app om videogesprekken te hebben met familie en vrienden. Je hebt er wel een Facebook- of Messenger-account voor nodig.
  • Whatsapp: hoewel het aantal deelnemers per videogesprek beperkter is, blijft het een van de meest gebruikte en gemakkelijkste apps. 
  • Skype: minder gebruiksvriendelijk, maar wel veelzijdig. De beeldkwaliteit is bovendien uitstekend (via wifi), wat het een ideale tool maakt om te videobellen. 
  • Houseparty: met deze app kan je niet alleen bijpraten met familie of vrienden, je kunt er ook samen spelletjes op spelen. 
  • FaceTime: deze app is alleen beschikbaar op Apple-toestellen en is niet zo veelzijdig als andere apps, maar hij is wel zeer gebruiksvriendelijk. 

Laat je niet vangen

Zoals met alle onlinetools is het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken. Cybercriminelen maken er handig gebruik van dat we met z’n allen op zoek gaan naar alternatieven om met elkaar in contact te blijven. Niet elke tool of elk communicatieplatform is even veilig.

Wees daarom extra voorzichtig met e-mails, links en bestanden van onbekende afzenders. Vaak verraden criminelen zichzelf door spelfouten of verdachte domeinnamen.

Ook ik blijf bereikbaar vanuit mijn kot

In deze onzekere tijden zijn correcte informatie en het juiste advies extra belangrijk. Een raambezoekje is misschien niet zo handig om je vragen te beantwoorden, maar ik blijf bereikbaar via heel wat andere kanalen zoals telefoon, e-mail, sociale media, klantenzone, website enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 RVL - Verzekeringen - Alle rechten voorbehouden